Ak vás zaujíma pôvod mäsa, ako bolo zviera chované, či podstupovalo pravidelné veterinárne kontroly, práve Staromestská mäsiareň je v tomto prípade stávka na istotu.
Za 24 hodín u vás!
V Staromestskej mäsiarni sa dáva dôraz na prostredie, odkiaľ zviera pochádza, pretože to ovplyvňuje kvalitu mäsa. Práve preto spolupracuje so slovenskými chovateľmi, ktorí dodávajú slovenské ošípané a dobytok priamo na bitúnok v Košiciach. Znamená to, že ani zvieratá ani mäso sa neprepravuje a neuskladňuje dlho. Lehota doručenia mäsa z farmy priamo na váš stôl je skutočne 24 hodín.
Dodržiavanie prísnych noriem!
Staromestská mäsiareň dodržiava prísne normy pod dozorom veterinárnych lekárov Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Košice.
Po príjme zvierat na bitúnok nasleduje dôležitá časť celého procesu, a to kontrola ich zdravotného stavu. Vedeli ste, že zvieratá majú svoje identifikačné číslo a pas? V ňom sa nachádzajú údaje ako pôvod, vek či farma.
Dodávky z jednotlivých fariem sa striedajú po týždňoch, čím sa predchádza k zmiešaniu mäsa s rôznym pôvodom.
Pri utratení a spracovaní zvierat vyškolení pracovníci dodržiavajú zásady humánnosti a ekológie. Následne sú zvieratá naporciované a skladované v chladiarenských boxoch. Predtým sú ale opäť podrobené nezávislej veterinárnej kontrole, ktorá schváli následnú distribúciu do predajní. Pri zistení čo i len najmenších nedostatkov, je mäso vyradené do kafilérie.
Po konečnej kontrole je mäso z chladiarenských boxov prevážané špeciálnou chladiarenskou dopravou do jednotlivých predajní.